ERIK VAN DEN MEERENDENK

Meerendonk.coaching@gmail.com

Tel: 06 43 78 50 60

(Dutch number: 0031 6 52677435)

www.meerendonkcoaching.com

Misschien begon het wel toen mijn judoleraar me vroeg of ik hem wilde helpen met het begeleiden van de jeugdgroepen op woensdagmiddag. Ik was toen zelf 12 jaar oud en vond het een hele eer. Het anderen uitleggen, voordoen en laten ervaren zat in mijn bloed. Dus leerde ik de kleintjes valbreken, koprollen maken en Japans pootje haken. Het werd wat serieuzer als reisleider van actieve vakanties. Wildwatervaren, bergbeklimmen en rugzaktochten begeleiden met volwassenen is toch andere koek.

Maar de interesse was inmiddels gewekt:
 - Wat houdt een mens bezig?
 - Kan hij zijn angsten overwinnen?
 - Is hij werkelijk in staat tot groei en zelfontplooiing?

En zo vond ik mijn weg naar de Universiteit van Utrecht. Ik studeerde er psychologie en ging daarna aan het werk als organisatiepsycholoog. Mens en werk; een mooie, wonderlijke combinatie. In 2003 besloot ik mij te gaan richten op het trainen van groepen en individuen. Ik vond er mijn draai en doe dat tot op de dag van vandaag met veel plezier.

Ik merkt de laatste jaren echter dat er steeds meer individuele vragen mijn kant op komen. Steeds vaker betrekken mensen me bij belangrijke stappen in hun leven. Welke stap in mijn persoonlijke ontwikkeling zou nu logisch en passend kunnen zijn? Ik ben bezig met het verwerken van een scheiding, hoe kom ik van mijn gevoelens van boosheid en teleurstelling af? Onze relatie wordt steeds meer een sleur, wat moeten we doen? Ik merk dat ik in mijn werk steeds in dezelfde valkuilen stap, hoe kom ik daar vanaf?

Het zijn levensvragen en ik vind het belangrijk om er goed en zorgvuldig mee om te gaan. En daarom volgde ik een twee-jarige coachingsopleiding bij het ITIP. Een mooie basis om beter met  individuele en persoonlijke trajecten aan de slag te kunnen. Het leerde me, onder andere, om vrij te kiezen uit alle technieken die voor handen zijn. En datgene in te zetten dat het best past bij de vraag die op dat moment aan de orde is. En dat je als coach met de mensen die bij je komen op weg gaat. Waarbij oprechte aandacht en acceptatie van wat zich aandient de belangrijkste factoren zijn.

Ik werk in Menton vanuit een eigen ruimte. Afspraken op uw locatie zijn bespreekbaar. Ook persoonlijke gesprekken via Skype behoren tot de mogelijkheden.

Contact leggen in Frankrijk:
45 Avenue des Acacias, Les Hauts de Borrigo Bat E12, Menton, Frankrijk

Registered Netherlands KvK57097569